tiistai 1. syyskuuta 2015

Syksyn uutuudet Hukassa

image

Yhteistyössä Hukka.

Syyskuun ensimmäinen päivä on täällä, ja syksyn myötä Hukassa on tietenkin taas kaikenlaista uutta ja jännää sekä kuntosalien että ryhmäliikunnan puolella. Osa jäsenistä on varmaankin jo ehtinyt itsekin tutustua näihin uusiin juttuihin, mutta ei se mitään! Ajattelin siis kertoa teille mm. uusista pienryhmävalmennuksista, joiden näytetunneilla oon käynyt viimeisen viikon aikana. Ja jos joku sattuu vierailemaan blogissa ekaa kertaa, mie haluan mainita, että mie oon tehnyt oululaisen liikuntakeskus Hukan kanssa yhteistyötä viime keväästä saakka ja kirjoittelen Hukka-aiheisia postauksia kaupallisen yhteistyön merkeissä :)

Hukan tiloistahan löytyy kolmen erilaisen kuntosalitilan (suurin sali, toiminnallinen sali sekä naisille varattu sali) lisäksi neljä ryhmäliikuntasalia. Yksi jumppatiloista sijaitsee naisten kuntosalin vieressä, ja aikaisemmin siellä on vedetty esimerkiksi pallojumppaa sekä tanssitunteja. Mie sain itse asiassa vasta viime viikolla tietää, että kyseinen sali on rempattu uuteen uskoon. Paikasta on siis tehty toiminnalliseen treeniin sopiva tila, josta löytyy niin katosta roikkuvia voimistelurenkaita kuin painojakin. Mie ihastuin tuohon saliin ihan täysin, niin valoisa ja inspiroiva.

image

Tuolla salissa kävin eilen Movement-näytetunnilla. Hukassa aletaan syksyn aikana järjestää kurssimaisia pienryhmävalmennuksia, joista toinen on mainittu Movement ja toinen PowerRack. Pienryhmävalmennus eroaa luonnollisesti ryhmäliikuntatunneista siten, että tapaamiset ovat säännöllisiä ja treenaaminen on henkilökohtaisempaa. Muutaman hengen ryhmissä ohjaaja pystyy keskittymään, neuvomaan ja tsemppaamaan treenaajaa koko tunnin ajan, ja kehitystä voi tapahtua nopeammin, kun porukka on joka kerralla sama ja tapaamisissa voidaan jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Tämän takia sekä Movement että PowerRack ovat maksullisia kursseja.

Sekä Movement- että PowerRackissa panostetaan erityisesti liikkeiden puhtauteen ja tekniikkaan, jolloin treenistä saa tulevaisuudessakin enemmän irti. Movement pidetään tuolla uudessa salissa, ja kurssi keskittyy kehonpainoharjoitteluun kehittäen voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. PowerRackissa sen sijaan käydään läpi voimaharjoittelun perusliikkeitä, eli esimerkiksi penkkipunnerrusta ja leuanvetoja, ja tunnit pidetään kuntosalin puolella. Movementin näytetunnilla me käytiin lämmittelyn jälkeen läpi mm. korsetin hallintaa, oikeaoppista etunojapunnerrusta sekä jalkojen voimaa erilaisilla liikesarjoilla.

image

PowerRackissa taas mm. harjoiteltiin käsilläseisontaa, ja loppuun vedettiin muutaman minuutin treeni, jossa tehtiin leuanvetoja, pystypunnerruksia ja kyykkyjä kiertoharjoitteluna ilman taukoja. Kummatkin näytetunnit oli mielenkiintoisia, mutta luonnollisesti homma jäi pintaraapaisuksi rajoitetun ajan ja suuren osallistujamäärän vuoksi. Mulle kurssit olisivat tällä hetkellä hiukan turhia - ei sillä, mun tekniikat varmasti kaipaisivat ihan joka liikkeessä hiomista, mutta koska oon alkanut aika vasta treenaamaan säännöllisesti, musta tuntuisi että tulisi päähän liikaa uutta tietoa ja ajatuksia, jos nyt hommaisin vielä kurssin tähän päälle. Pienryhmävalmennuksissa pitää kuitenkin olla ajatus mukana, sillä kursseilla oikeasti opetellaan asioita ja liikkeitä eikä vain tehdä niitä :) Noita Movementin ilmaisia näytetunteja pidetään syyskuun ajan vielä viisi kertaa, joten kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa ja katsomassa, minkälaista kurssilla tulee olemaan. Lisätietoa täältä.

image

Movement-salin lisäksi myös toiminnallinen sali eli funkkis-studio on saanut uuden ilmeen. Tykkään niin paljon myös tuon tilan seinämaalauksista - pikku juttu, joka kuitenkin vaikuttaa treenifiilikseen. Intersport järjesti ilmeisesti uuden salin kunniaksi hukkalaisille Instagram-kilpailun, jossa saattoi voittaa 200 eurolla treenivaatteita, mutta kilpailuaika on jo päättynyt ja mullakin meni osallistuminen sivu suun, perkule.

Ja viimeinen juttu: oottehan hoksanneet, että uusi syyslukkari on astunut voimaan? Ryhmäliikuntatarjonta on taas monipuolisempi kuin kesällä, eli tuntimääriä on lisätty ja kesällä tauolla olleet tunnit ovat tulleet takaisin. Lukkarin uudet lajit eli Toiminnallinen Step, ArmyAbs ja Just Latin on mulla testaamatta, mutta varmaan pitää syksyn mittaan käydä noilla kaikilla - jos ei muuten, niin MestariHukka-leimojen perässä :D Mulla on tällä hetkellä vasta seitsemän leimaa eli seitsemän eri lajia suoritettuna (tennis, parit Les Mills -tunnit, CardioTennis, kuntosali ja kehonhuolto), mutta ajattelin ottaa seuraavan parin viikon aikana spurtin uusien lajien testaamisen kanssa. Tuo leimapassi on oikeasti ihan huippu lisä treenaamiseen, sillä mulla ei ikinä tulisi lähdettyä mihinkään pallojumppaan tai kössikoppiin ilman sitä. Ja kuitenkin uusien lajien testaaminen on hirveän tärkeää, sillä uusien juttujen kokeileminen haastaa kroppaa ja aivoja. Uudet liikeradat ja niihin keskittyminen tekee hyvää mielelle, vaikkei sitä tietoisesti tajuakaan. Ja hei, nyt on niin hyvä aika kokeilla kaikkia uusia lajeja, kun tunneilla pyörii paljon muitakin, jotka on treenaamassa ekaa kertaa. Mie oon vähän arka menemään vaikka uudelle ryhmäliikuntatunnille yksin, mutta helpottaa kun tietää, että siellä on muitakin leimakeräilijöitä, haha.

Syyslukkarin myötä Hukkaan tulee muuten eräs uusi huippu ohjaaja, hihi. Yksi meän porukan tytöistä alkaa vetää Hukassa BodyPump- ja BodyAttack-tunteja, ja kyseessähän on mun entinen kämppis eli ihana Maija. En malta odottaa, että pääsen pitkästä aikaa Maikin jumppaan - ja kuinka siistiä, että kohta suurin osa meän Oulun kaveriporukasta käy Hukassa? Vaikka tykkään treenata myös yksin, välillä seura tekee ihmeitä erityisesti ryhmäliikuntatunneilla - eikä siitä oo muuta kuin plussaa, että ennen tuntia voi käydä juomassa ystävien kanssa ilmaiset kahvit Hukan aulassa. Yhdistyy liikunta ja kavereiden kanssa lusmuilu, mikäs sen parempaa.

Nyt pitää valmistautua Pumphiin, palaillaan seuraavassa poztauksessa!

image

12 kommenttia:

 1. Voi että hukka kuulostaa niin kivalta salilta! Oon ite vaan teknon vakioasiakas ja 1.5km matka houkuttelee hieman enemmän kuin 9km matka ja paljon kalliimpi maksu :D tuo maijan ohjaus kyllä pysäytti, kai hän jatkaa edelleen myös teknolla ihanaa combattiaan? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se etäisyys on kyllä iso juttu mulleki, nykyään niin mahtavaa ku pyörällä menee viisi minuuttia salille! Jatkaa joo, ja pitääpä välittää noin kivat terkut sille :)

   Poista
 2. Määki säikähin, että Maija jättää pian Meijät pohojosoululaiset! On nii ihanan ilonen tyyppi ja sporttinen ku mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään :) Ja niimpä, Maija on <3

   Poista
 3. ää mua niin harmitti ku meiän salilla ois tänään pitäny olla bodycombat kesätauon jälkeen ja sit ku pyöräilin sinne, niin selvis ettei sitä ookaan ohjaajan sairastumisen takia :( pitää oottaa vielä viikko, hööh. minä ku olin oottanu niin pitkään ja tänki päivän ihan innoissani että jes illalla pääsen taisteleen ni ei... haha kunnon pettymyspurkautuminen! saapahan jalat vähän levähtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei vähän inhottavaa! Tuli mielikuva että potkit ja hakkasit ilmaa sitte salin pihalla vihaisena, oma reeni :D <3

   Poista
 4. Kieltämättä toi funkkis studio on saatu aika inspiroivan näköiseksi treeniympäristöksi! :) Itellä ainaki ehottomasti treeniin vaikuttaa myös se ympäristö, ainakin salin suhteen! :) Tai että enemmän tommonen ympäristö inspiroi reenaamaan, kun sali, jossa on vanhat laitteet ja kamppeet, eikä sisustukseenkaan oo juuri panostettu.

  Haha, mäkin nyt salinvaihdoksesta innostuneena aloin keräileen leimoja tohon mestarihukkapassiin. Jospa sitä välillä menis oman mukavuusalueen ulkopuolelle, ja testais kaikkea uutta kivaa. :) Ehkäpä sitä löytyy jotain uusia treenisuosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee Emmi kiitos kommentista ensinnäkin! Ja totta tuo on, kyllä se ympäristö ja pukkarit ja kaikki vaikuttaa treeniin - tai jos ei varsinaiseen treeniin niin sinne salille lähtemiseen ja siellä viihtymiseen :)

   Musta tuo on just huippua, löytää ittensä pallojumpasta mitä ei ois ikinä kuvitellu tapahtuvan :D Ja tulee käytyä kehonhuoltotunneillakin ehkä vähän ahkerammin ku keräilee leimoja!

   Poista
 5. Ei vitsit mitkä Hukka-ikävät iski tätä lukiessa...nimimerkillä itkin verta, kun "jouduin" viime kuussa muuttamaan opiskelujen perään muualle ja irtisanomaan Hukan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei uskon, mulle tulis aika sama olo! Tuu käymään reenaamassa Oulussa :)

   Poista
 6. Vitsi munki pitäs käyä testaa toi movement! :)

  www.kenkafriikki.com

  VastaaPoista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS