tiistai 25. elokuuta 2015

Rovaniemen Seikkailupuisto Huima

image

Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, viime viikonloppu meni tosiaan Rovaniemellä, kun kokoonnuttiin tyttöjen kanssa meän kotikaupunkiin. Haluttiin läksiäisten kunniaksi keksiä tavallista enemmän aktiviteetteja pelkän hengailun rinnalle, ja yksi viikonlopun kohokohdista oli tällä kertaa seikkailupuistossa käyminen. Mentiin siis yhdessä uuteen Seikkailupuisto Huimaan Ounasvaaralle. Onko paikka kellekään tuttu? Mie en ollut koskaan ennen käynyt tuolla, mutta tuntuu, että jäin yhden kerran jälkeen koukkuun. Oli ihan huippua!

Seikkailupuiston idea on lyhyesti sanottuna se, että siellä pääsee turvavaljaiden kanssa kiipeilemään muutaman metrin korkeudessa puihin kiinnitetyissä radoissa, joista osan kulki helposti läpi ja osassa joutui oikeasti käyttämään voimia, että pääsi maaliin asti.

image image image
image
image

Meillä meni seikkailupuistossa noin kaksi ja puoli tuntia, jonka aikana ehdittiin käydä kaikki seitsemän (?) rataa läpi. Alussa pidettiin lyhyt opastus turvavaljaiden käyttämisestä ja alueella liikkumisesta, mutta muuten puistossa sai pyöriä ja panikoida omaan tahtiin :D Noilla radoilla puiden väliset ylitykset tehtiin esimerkiksi kävelemällä heiluvien puomien päällä, hyppäämällä tasolta toisell tai, kiikkumalla köysien varassa. Olipa tuolla kyllä sellaisiakin kohtia, joissa puuhun kiinnitetyltä tasolta pääsi toiseen puuhun esimerkiksi kelkan, puusankon tai lumilaudan kyydissä. Oli vähän epärealistinen tunne hypätä pikku kelkan päälle ja liukua ilmassa vaijereiden varassa, hahha. Mun lemppareita oli ehkä ne vähän fyysisemmät esteet, joissa piti käyttää voimia esimerkiksi kiipeämiseen. Näin hauskaa tasapaino- ja voimatreeniä jos saisi vetää joka viikko, niin oi että.

Tuonne kannattaa pukea rennot vaatteet ja lenkkarit, vaikka mie kyllä pärjäsin hyvin joustavilla farkuillakin. Lipun hinta opiskelijaryhmälle oli 12 euroa per nenu, ja kannattaa varata ryhmälle etukäteen aika, jos haluaa välttää odottelua. Oli niin hauskaa, käykää kokeilemassa :)

Kun kuulin siitä, että me oltaisiin menossa tuonne Huimaan, en ollut mitenkään super innoissani asiasta, mutta nyt ekan apinakiipeilykerran jälkeen oon päättänyt, että pakko käydä myös Levillä tai Kalajoella seikkailupuistossa :D Jos joku on käynyt jommassa kummassa temppuilemassa, heittäkää ihmeessä kommenttia! Oliko hyvät radat, onko käymisen arvoisia?

image

8 kommenttia:

 1. ooo näyttää hauskalta! mulla varmaa kauhu ja innostus taistelis tuola :D

  ja ei vitsi miten ihanasti olit kirjottanu teiän ystäväporukasta edellisessä postauksessa! tuli niin hyvä mieli ja onnellisuus teiän kaikkien puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tiiän mitä tarkotat! Mutta kokeilemaan joskus sieki :)

   Ja oii kiitos tosi paljon <3 ihana kuulla!

   Poista
 2. Ehdottomasti Kalajoen Seikkailupuisto Pakkaan käymään! :) Olen Kalajoelta kotoisin (opiskelen kyllä eri paikkakunnalla, mutta kesät vietän kotona Kalajoella), kesän aikana tuli testattua tuo seikkailupuisto ja suosittelen :) Ratoja oli erilaisia ja niihin kyllä vierähti aikaa, omasta mielestä tarpeeks hurjia, mutta poikaystävän mielestä olis saanu olla hurjempiakin ;) Olen saanut käsityksen, että tuo Kalajoen rata olis pitkälle syksyyn asti auki säitten mukaan niin hyvin kerkee käydä vielä tänäkin syksynä.
  Kiitos vielä mukavasta blogista ja hyvää syksyn alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti vinkistä ja suosituksista, nyt kehtaa lähteä ku tietää ettei oo mikään kyny :) Ja kiitos samoin, tuli hyvä mieli sun kommentista!

   Poista
 3. Itse ainakin tykkäsin kovasti Kalajoen Seikkailupuisto Pakasta! Yllätyin siitä, miten paljon radoilla oikeasti pelkäsin, vaikka olen muuten melkoinen hurjapää eikä korkeanpaikankammoa ole :D Pelottavaa, mutta ihan huippua touhua! Veljet totesivat huvin loputtua, että radat olisivat voineet olla haasteellisempia, mutta minulle ne olivat kyllä ihan tarpeeksi haastavia :D Täytyypä käydä melkein Rovaniemen seikkailupuistokin testaamassa, kun sinnepäin olen taas opiskeluiden pariin palaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää haluan niin sinne!! Pakko käydä :D

   Poista
 4. Ei vitsi ku näyttää kivalta! Tollasessa on kyllä pakko päästä käymään joskus :)

  www.kenkafriikki.com

  VastaaPoista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS