keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Gina Tricot: The Scandinavian it girls

image

Lähdin mukaan blogikampanjaan, jonka tarkoituksena oli tutustua Gina Tricotin ja Emma Elwinin mallistoon. Olin nähnyt näitä mainoksia aikaisemmin ja tiesin kokoelmasta etukäteen jotain - mm. sen, että tuo kuvassa näkyvä valkoinen hapsumekko on aivan ihana - mutta nyt parin tunnin tutustumisen jälkeen huomaa kyllä, että projekti on paljon muutakin kuin pari uutta toppia Ginan verkkokaupassa. Malliston ideana on ympäristöystävällisyys, eli vaatteet on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista. Ja mun mielestä mallisto on suunnittelultaan myös sellaista "kestävää" - räikeät kuosit ja erikoiset mallit on ehkä sellaisia, joita ei tule käytettyä kuin muutama kuukausi ennen kyllästymistä. Emma Elwinin mallisto on aika simppeli ja vaatteet näyttää sellaisilta luottoyksilöiltä, jotka voisi kaivaa kaapista vuosi toisensa jälkeen. Helppo yhdistellä eri tyyleihin ja piristää erilaisilla asusteilla. Huono puoli on ehkä se, että esimerkiksi mun mieleen ei jäänyt nopealla vilkaisulla kuin tuo hapsumekko; ne räikeät ja erikoiset jutut kiinnittää huomion helpommin.

Mallistoa selaillessa mie hoksasin myös ekaa kertaa, kuinka paljon Gina Tricotin nettisivuilla on juttuja tuosta "The Good Project" -ohjelmasta. Tuli jotenkin hyvä fiilis huomata, että tuollakin huomioidaan ympäristöasiat - tai ainakin vaikuttaa siltä. Isojen yritysten profiilien taakse on tietenkin vaikea nähdä, mutta pienetkin hyvät teot menee mun mielestä plussan puolelle!imageKuvaa klikkaamalla pääsee Ginan sivuille, jossa voi käydä katsomassa lyhyitä videoita esimerkiksi siitä, miten denim-kangas tehdään Aasiassa. Lisäksi tuolta löytyy tosiaan lyhyitä juttuja vaatteisiin ja niiden ympäristöystävällisyyteen liittyen.

Näitä asioita miettiessä tuntuu siltä, että pitäisi kyllä ottaa enemmän selvää aiheesta ja oikeasti myös käyttää sitä tietoa vaatteita ostaessa. On niin hassua, miten sitä kotona muka hulluna kierrättää pahveja ja lasipakkauksia, mutta heti kaupungille mentäessä kaikki ympäristöasiat unohtuu saman tien. Kasvissyöjäksi ryhtymisestäkin oon haaveillut varmaan monta vuotta, mutta käytännön tasolla ne hyvät valinnat usein unohtuu.

Lopuksi mun on ehkä pakko sanoa sananen tuosta malliston retroisuudesta! Musta on nimittäin yhtä aikaa aivan ihanaa ja tosi huvittavaa, miten 70-luku näkyy tämän kevään ja kesän uutuuksissa. Hapsut on mun juttu ja on mahtava homma, että niitä näkyy taas (pitää ottaa taas käyttöön mun hapsuvaatevalikoima, jonka kokosin kolme vuotta sitten viimeisen hapsumanian aikaan), mutta saa nähdä milloin mie vedän leveälahkeiset housut jalkaan. Voi mennä hetki :) Kesällä nuo ruskean sävyt ja yksinkertainen hippimäisyys kyllä toimii - ei muuta kuin festareille mars.

Loppuun vielä Ginan ja Elwinin mainosvideo, koska siinä on maailman söpöin puppe!2 kommenttia:

 1. Kivaa että mietit tällasiakin juttuja ja kirjoitat niistä. Eettisiä ja ympäristöystävällisiä valintoja vaatteita ostaessa on hyvin vaikea tehdä, tai edes arvoida, että miten niitä tehdä, koska yritysten toiminnasta on tosi vaikea saada tietoa. Osittain varmasti siksi, ettei suuryritykset halua näyttää julkisesti, millaisia ympäristövaikutuksia niiden toiminnalla on, työntekijöiden oloista nyt puhumattakaan.

  Se on kuitenkin sanomattakin selvää, että vaatejätteen määrä on kammottava ja ainoa keino sen hillitsemiseen on ostaa vähemmän vaatteita, siis vain oikeaan tarpeeseen. Se tosin on hankalaa, koska useat ketjuliikkeiden vaatteet on tehty kestämään vain rajallisen lyhyen ajan, varmaan osittain siksi, että muodit muuttuu ja harva käyttää samoja vaatteita vuosikausia ja toisaalta juuri siksi, että niitä vaatteita ostettaisiin kokoajan lisää ja yritykset saa tulonsa jostain.

  Kinkkinen juttu siis, mutta tällaisista asioista olisi hyvä keskustella. Olen iloinen, että nostit sen esille blogissasi, jossa on suht iso lukijakunta.

  Ja mitä tulee kasvissyöntiin, ei kai sen tarvi olla mikään joko-tai-kertaheitolla-juttu. Lihansyöntiä voi yrittää myös vähentää ja päättää vaikkapa, että syö vain kerran, pari viikossa lihaa. Siitä vain kokeilemaan kasvisreseptejä, esimerkiksi blogeista löytyy paljon ohjeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista, oon tosi kiitollinen kun jaksoit tämmöisen raapustaa! Tuo on kyllä niin totta - ja hyvä pointti tuosta kasvissyönnistäkin, sitä vaan jotenkin aina aattelee että pitää muka kokonaan kerralla laittaa koko elämä remonttiin :D Oon mie yksin syödessä koittanut tehdä jotain pieniä muutoksia, esimerkiksi käytän "lihana" mieluummin kananmunia kuin tonnikalaa tai kanaa, joiden ostamiseen on tullut sellainen jännä epämiellyttävä tunne, jota ei oo ennen ollut. Munakkaankin kun maustaa ja laittaa raejuustoa mukaan niin menee kyllä ihan hyvin kanankorvikkeena lounaalla. Ja joo, varmasti olis vaikka mitä herkku reseptejä! Pitää alkaa tutustuun :)

   Poista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS