lauantai 4. toukokuuta 2013

Vinkki bloggaajille: kuvien lataaminen blogiin


 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Yhteistyössä Kuvat.fi


Tämä postaus on tosiaan suunnattu teille, jotka kirjoittaa omaa blogia, mutta saa toki lukea vaikkei bloggaaja olisikaan - eihän sitä tiiä, jos joskus tulee kuvatilille käyttöä :)

Mutta joo, siis monet lukijat varmaan muistaakin ne pari katoamistemppua, jotka blogin kuvat tekivät tässä viime kevään aikana. Eräänä päivänä kaikkien postausten kuvien ja jopa bannerin tilalla oli joku Photobucketin näsäviisas teksti, ja mulla meinasi lähteä järki. Syynähän oli ongelmat kuvapankin kanssa, ja ne ongelmat sai mut päättämään, että haluan vakituisen kuvapankkisuhteen yhden illan Flickreiden ja Photobuckettien sijaan. Hommahan on se, että Bloggerin oman kuvatilan loputtua bloggaajan pitää joko alkaa maksamaan kuvien lataamisesta, tai sitten käyttää näitä kuvapankkien ilmaisversioita, mikä vaatii usein venkslausta; kuvatila loppuu usein kesken, kuvilla saa olla vain tietty määrä näyttöjä, pitää tehdä uusi tunnus että homma pysyy ilmaisena... Joka tapauksessa joko venkslaat, tai maksat.

 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg

Henri vinkkasi mulle suomalaisesta kuvat.fi -sivusta, joka toimii näin bloggaajanäkökulmasta näiden perus Photobuckettien tapaan, mutta joka on mun mielestä paljon selkeämpi ja jotenkin luotettavamman oloinen kuvapankki. Ja kaiken lisäksi suomalainen - pitäähän se vetää kotiin päin :) Ratkaisu tuohon Photobucket-ongelmaanhan olisi ollut vaan maksaa joku tietty summa kyseiselle sivustolle, jolloin kaikki mun kuvat olisivat palanneet, mutta koska mulla on asennevamma PayPal-korttijuttua kohtaan, en halunnut alkaa värkkäämään sen kanssa :D Kuvat.fi -sivustolla kuvapankin maksun voi tehdä tutusti ja turvallisesti vaikka verkkopankin kautta, tai tarpeen tullen myös tekstiviestillä. Mulla kävi hyvä mäihä, sillä pääsin blogiyhteistyöhön tämän sivuston kanssa ja saan siksi ladata mun kuvat ilmaiseksi, mutta ei tuo 36 euroa vuodessa kyllä kuulostanut pahalta ennen yhteistyötäkään.

Käytännössä kuvat.fi on aika kätevä ja yksinkertainen käyttää. Kaikki jutut on suomeksi, mikä on mun mielestä ehdottomasti plussaa. Mie itse aloin käyttää sivustoa niin, että teen kuukausille omat kansiot ja lataan sinne kuukauden aikana postauksissa käytettävät kuvat, ja näin ollen voin myöhemmin vaikka tiettyä kuvaa etsiessäni selata otoksia helpommin. Kuvia pystyy siirtelemään kansioiden välillä, ja kansion sisällä kuvat voi järjestää esimerkiksi aakkosjärjestyksessä tai siten, että ylimpänä ovat joko vanhimmat kuvat latauksen tai kuvanottohetken mukaan. Tiedostot myös latautuvat mukavan nopeasti, ja sinä aikana voi pyöriä sivulla miten haluaa latauksesta huolimatta.

Tästä voi vielä halutessaan vilkaista, miltä sivuston käyttäminen näyttää videolla.
Noita ohjevideoita löytyy myös muihin sivuston palveluihin liittyen ja lisäksi yrityksen asiakaspalvelu on paitsi ystävällistä, myös nopeaa - miekin sain vastauksen yhteistyöpyyntöön muistaakseni heti saman päivän aikana, ja tili tehtiin parin tunnin sisällä.

Oon nyt käyttänyt kuvat.fi -sivua... kuukauden ajan? En oo ihan varma, mutta joka tapauksessa oon ehtinyt tykästyä palveluun ihan täysillä ja halusin siksi esitellä sen teillekin. Vikoja tai jumituksia ei ole vielä tullut, lukuunottamatta ongelmia gif-tiedostojen lataamisen kanssa. En oo tosin varma, oonko jotenkin ite sössinyt homman, joten pitää varmaan kysyä asiasta ja varmistaa, voiko tuonne ylipäätään ladata gifejä :D Olin kyllä lukevinani, että voi. Kerron teille sitten heti kun tiiän!


 photo ruIMG_6804_zps9c1f3d2f.jpg


Mutta jees, hyvä kuvapankki on siis kyseessä! Sivustolla on tällä hetkellä ilmainen tutustuminen, eli palvelua voi käyttää kuukauden ajan ilman mitään maksuja tai sitoumuksia (miekin tein tuollaisen kokeilutilin ennen blogiyhteistyötä ja toimi oikein hyvin). Käykäähän kokeilemassa jos kiinnostaa ja toivottavasti tästä postauksesta oli joillekin hyötyä!

Vielä jälkipahoittelut ei-bloggaajille tällaisesta vähän tylsästä postauksesta >:) Hienosti kestitte!

27 kommenttia:

 1. Mahtavaa että tartuit tähän useiden bloggaajien ongelmaan ja pistit vinkkiä jokaiselle kunnon postauksen muodossa! Tästä on varmasti apua monelle

  VastaaPoista
 2. luin tästä oprin blogista, kun sillä oli kuvat hävinny sivuiltaan ja huomasin että seki käyttää tätä kyseistä (ei oo vissii kirjautunu bloggeriin nähdäkseen et joku aika on menny umpee/uusittava) mut tää vaikuttaa kyl tosi kätevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on niin ärsyttävää! Tai sellanen turha ressi :D

   Poista
 3. Nice!!!! Just like I told ya ! ;)

  VastaaPoista
 4. another blogiyhteistyö.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanko kysyä että mitä väliä sillä sulle on että lataanko tuonne kuvat ilmaiseksi vai en? Niin ku ihan oikeasti :D

   Poista
  2. ite pidän kuvagalleriaa yllä tuolla ja kun maksu on hurjat 3e/kk alimmillaan (jolla saa muuten ihan hurjasti tilaa!) niin onko sillä niin väliä onko se ilmainen vai toi 3e/kk :D valoja päälle taas anonyymit

   Poista
  3. Joo nimenomaan, siis että miten joillakin jaksaa kiinnostaa?? Mitä väliä sillä on?

   Poista
 5. Joillakin kai vaan vähän ärsyttää se, että välillä tuntuu, että bloggaajat kertoo vaan kaikesta mitä saavat ilmaiseksi. Ja että kaikesta pitää yrittää neuvotella joku diili.. :) mutta businesstahan sekin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kuin moni teistä "yhteistyöpostaukset valivaliäyäy.." -kommentoijista kieltäytyis ilmasesta hotelliviikonlopusta tai jostai kauneuspalveluista? :DD haha en minä ainakaa

   Poista
  2. niimpä! oon samaa mieltä.. ja blogin pitäminenkin on tavallaan työtä. aikaa menee kun otetaan kuvia, suunnitellaan postauksia yms.. joten pitäähän bloggaajienkin saada itselle ns. 'palkkaa' tai muita etuja? ja blogikin pysyy mielenkiintoisena kun sieltä saa lukea mm. hotelliviikonlopuista :D yhteistöiden takia on ainaki juttua mitä kirjottaa! (ei sillä etteikö sitä ois varmaan muutenkin) :)

   Poista
 6. Ihan mielenkiinnosta; pyysitkö blogiyhteistyötä itse vai lähestyikö yritys sinua? Akateemisesta kiinnostuksesta kyselen, opponoin tuossa pari viikkoa sitten kandin, jossa käsiteltiin blogiyhteistyötä ja aihe jäi kiinnostamaan. Siinä ei hirveästi puhuttu nimittäin blogiyhteistöiden alkumekanismeista, vaan lähinnä siitä, miten se ilmenee blogissa ja hyödyttää sitä yritystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie pyysin, aika lailla fifty fifty menee. Jos miettii mun viime aikaisia niin Vagabondin tapauksessa Vima lähestyi mua, samoin Teatrian hotelliviikonlopun kohdalla ja Salon K:n taas oon itse hankkinut :)

   Poista
 7. Hei kivalta vaikuttaa! Symppis toi video, noin sitä pitää. :))

  VastaaPoista
 8. TAI sit voi ostaa samalla hinnalla kotisivutilan itselleen, jossa tulee kaupan päälle oma domain-nimi ja niin paljon tilaa kuville ja muulle kuin ikinä haluaa :D ja saa käyttää Wordpressiä, joka on muokattavampi ja mukavampi kuin Blogger. Hehe. Mutta ymmärrän että olet varmaan kiintynyt Bloggeriin. :)

  VastaaPoista
 9. Ootteko tyttöjen kans vielä yhtä läheisiä? Harmittaako kun jätit vapun välistä Levillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan :D Hassu kysymys, ei meän porukka tästä tuu hajaantuun kun niin monta vuotta ollaan oltu ystäviä. Ja tavallaan joo mutta oli mulla kivaa Tuukankin kanssa :)

   Poista
 10. Kiitti vinkistä! :) Alan kyllä vakavasti harkitsemaan tätä!

  VastaaPoista
 11. Oprin blogistaha katosi kans kuvat pitkäksi aikaa kun käytti tätä. Itse pysyn bucketissa ja teen sinne uusia tunnuksia, kun tuntuu kuvien katoaminen olevan tälle palvelemille yleisempäää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos laittaa Photobucketista kuvia blogiin ja blogilla on paljon kävijöitä, se uusien tunnuksien tekeminen ei auta - se kuvien näyttötila menee heti umpeen koska postauksen käy lukemassa niin moni ihminen nii siks mie lähdin sieltä pois :/

   Poista
 12. Kiitos vinkistä! Et tiedäkään kuinka ilonen oon tästä♥ Photobucket sanoi sopimuksensa irti ja pimensi kaikki kuvat ja olin ihan epätoivoinen. Tein tunnukset Flickriin, mutta mun englannin kielen taidolla siellä ei pärjää ja se oli todella sekava. Mutta sitten löysin tän sun postauksen! Tein heti tunnukset kuvat.fi:hin ja sain ainakin pelastettua blogini bannerin + muut ulkoasuun liittyvät kuvat, jotka oli photobucketin kautta. Kiitos siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosta vielä kysyisin, että miten tuolta saa kuvat lisättyä postauksiin jos on blogger? ;o se ei hyväksy niitä url-koodeja postauksessa, vaan se vaan lataa ja lataa eikä näytä sitä esikatselua.

   Poista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS