maanantai 13. helmikuuta 2012

Jalusta

Tällaisen postauksen perään kyseltiin, joten tässä se tulee! Tosiaan, ostin viime viikolla vihdoin Canonilleni jalustan. En jaksanut kierrellä eri liikkeitä - edes nettikauppoja - vaan astelin suoraan Anttilaan ja nappasin jalustan mukaan ilman hintavertailuja. Tarjouksessa se kuitenkin oli 34,95 euroa ja hinta vaikutti ihan hyvältä verrattuna muihin Anttilan jalustimiin, jotka maksoivat sellaisen 70-80 euroa.


Nyt jälkiviisaana on hyvä huudella, että NetAnttilasta tämän saman Jalusta wt-360:n saapi hintaan 29,95 euroa. Korkeutta jalustalta löytyy sellainen reilu 150 senttimetriä, kun jalat säätää tukevasti mutta pisimmilleen. Pituus on vähän siinä ja siinä, periaatteessa riittää, mutta korkeampikin pömpeli olisi kätevä. Jalusta painaa pari kiloa, ja paketissa tuli mukana säilytyspussi. 

Kameran kiinnitysmekanismi on ihan kätsy; kameraan ruuvataan käsin lisäke, jonka saa helposti jalustaan kiinni. Koska myyjä ruuvasi mulle kiinnityslisäkkeen kameraan heti kaupassa ja käyttöohjeet oon jo hukannut, päätin jättää lisäosan kameraan kiinni. Se ei siinä häiritse sen kummemmin, ja saapahan aina kameran runkoon kiinni parissa sekunnissa.

Seuraava operaatio olisi kaukosäätimen ostaminen itselaukaisua varten. Anttilassa niiden hinnat oli seitsemänkympin luokkaa, mikä on mulle kyllä ihan liian paljon - mitäs selailen sitä eBayta.. En kuitenkaan pysty vielä eBaysta kaukosäädintä tilaamaan, koska en omista tarvittavia pankkihommeleita. Jalusta nyt kuitenkin oli se tärkein asia.

Mutta jos joku kiinnostui, NetAnttilassa on tällä hetkellä samantyylisiä kameran jalustimia tarjouksessa: tässä on samanlainen jalusta kuin mulla ja tässä edullisempi, lyhyempi versio. Olkaa fiksumpia kuin mie ja tilatkaa sieltä halvemmalla, haha.

36 kommenttia:

 1. Voi kiitos kun linkkasit ton, nyt pitää mennä heti vähän vihjasemaan isille että tarviin tuon ;)

  VastaaPoista
 2. Hei mulla on ihan samanlainen, ostin joskus pari kolme vuotta sitten ja hyvin toiminu! Mäkin kaukosäädintä oon katellu, josko joskus sais aikaseks... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) Joo vitsi ku seki olis kätevä, olisin muuten ostanu saman tien Anttilasta mutta oli se 70e vähän liikaa.

   Poista
  2. Huomasin et suomi taipuu hiukan erikoisiin sanajärjestyksiin tossa mun edellisessä kommentissa, heh:D Mutta joo, mä tahtoisin sellasen missä vois zoomia säädellä mutta aika hintavia kyllä...

   Poista
  3. :D Mie en ees tajunnu ennen kuin sanoit

   Poista
 3. Toi on varmasti tosi kätevä :) Mut vähänkö noi kaikki kamera jutut maksaa paljon! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Tosin Suomessa nyt kaikki on kallista, jos malttais ostaa jostain muualta niin säästäis paljon rahaa.

   Poista
 4. Oi vitsi pitäisköhän sitä itekin tilata tuommonen! Mun jalusta on mennyt jotenkin kummallisesti rikki ja jalkoja ei saa ihan ylös asti laitettua ja siksipäs siitä ei paljoakaan hyötyä ole, kun se on reiden korkeudella... Asukuvatkin onnais tolla, niin ei tarvii aina nakittaa muita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo se on vähän matalampi versio! Ja mullaki hävettää aina käskeä Tuukkaa ottamaan niitä kuvia..

   Poista
 5. Itse ostin kaukolaukaisimen/-säätimen noin 15 eurolla osoitteesta :http://www.elektroniikkaosat.com/a

  Ainakin toistaiseksi on toiminut.

  VastaaPoista
 6. Niin ja toi a pois perästä tosta osotteesta tosiaan.

  VastaaPoista
 7. vitsi on kyllä siisti, eikä oikeesti ollu paha hinta :) mäkin oon harkinnu tommotteen ostamista, mutten oo jotenkin saanu aikaseks. tykkään tosi paljon sun blogista, tosi asiallinen!:)

  VastaaPoista
 8. Itsekin olen haaveillut sekä jalustan että kaukolaukaisimen perään. Pitäisi nyt ihan ottaa asiaksi hankkia molemmat. :)

  VastaaPoista
 9. Onpa massiivisen näkönen verrattuna mun rimpulaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenki oisin voinu vähän kyllä kattoa muitaki vaihtoehtoja että löytyiskö kevyempää versiota :D

   Poista
 10. Mulla on samallainen, ja kai vielä huomasit että tota yläjuttuu saa ''ruuvattua'' joku 40cm ylemmäs? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN OO HUOMANNU. Hyvä ku sanoit :D Kiitos! Tai en ainakaan usko että oon tienny haha.

   Poista
 11. Hemmetti, pitäisköhän itekkin tilata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato tuoltaki ku ylempänä mainostettiin: http://www.elektroniikkaosat.com/
   :)

   Poista
 12. hyvä ostos tuo jalusta! :) munkin tarttisi moinen hommata, mutten ole saanut aikaiseksi. ehkä vielä joku kaunis päivä... :D

  VastaaPoista
 13. Nyt inspiroit tekemään viimeinkin näitä jalusta+kauko-ohjain-hankintoja! Tällä hetkellä virittelen kameran jalustallisen peilin päälle erittäin erittäin huojuvalla kiinnityksellä (eli ei kiinnitystä ollenkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haha mulla taas pikkusisko ottaa kuvat metrin korkeudelta..

   Poista
 14. Pitäisköhän se itellekin ostaa kunnon jalusta. Mun jalustaviritelmät on niin epämääräisiä että jos joku näkis niin naurais varmaan silmät päästään.. (Sinitarralla saa hyvin kiinnitettyä kameran vaikka pöydän päällä olevan lampun päälle :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Hahhaha. No vähän samaa vikaa, paitsi että mulla kuvat otti 8-vuotias pikkusisko joka ei tajua hölkäsen pöläystä kameroista..

   Poista
 15. Oli pakko tilata tuo kun näytti niin tukevalta sillä oma tämän hetken jalusta ei oo kauheen tukeva ja sillä onkin mennyt rikki jo edellisen kameran objekti joten uutta kameraa en halua rikkoa tuolla vanhalla joten toivottavasti tuo olisi tukevampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oot tyytyväinen sitte ku tulee etten oo mainostanu huonoa :D

   Poista
  2. No ainakin tuo näyttää sata kertaa paremmalta kun mun nykyinen jonka kanssa saa aina pelätä ettei se kaadu :P

   Poista
 16. mulla samanlainen, kannattaa kaikkien ostaa ! :)

  VastaaPoista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS