perjantai 13. marraskuuta 2015

Mun lempparit Hukassa


Yhteistyössä liikuntakeskus Hukka.


Oon nyt blogihistoriani aikana ollut yhteistyössä oululaisen liikuntakeskus Hukan kanssa kaksi kertaa, mutta hoksasin tuossa vähän aikaa sitten, etten oo koskaan tehnyt sellaista kokonaisvaltaista esittelyä Hukasta. Mie ajattelin siksi toteuttaa sellaisen, mutta keskityn tässä postauksessa erityisesti niihin juttuihin, miksi just mie tykkään Hukasta - esimerkiksi kössiä harrastavan, 50-vuotiaan miehen mielestä Hukan paras juttu voisi olla peli-illat ja niiden jälkeinen saunottelu peliporukan kesken, mutta mie haluan esitellä Hukan parhaat puolet parikymppisen jumppailijan näkökulmasta. (Ps. Oispa siistiä, jos jotkut perheenisätkin bloggaisi enemmän Suomessa, haha.)

Aluksi kannattaa kuitenkin vilkaista yllä olevasta videosta, millainen liikuntakeskus Hukka on ja mitä kaikkea sieltä löytyykään. Paikkahan on oikeasti ihan valtava, niin kuin klipeistä näkyy. Niin ja näkyy niissä eräs tamukin... Välillä niin huvittaa löytää randomisti oma naama jostakin, haha. Videon jälkeen on aika esitellä mun viisi lempijuttua!

image

 1. MONIPUOLISUUS 

Jos pitäisi valita Hukasta yksi plussa yli muiden, päätyisin aika varmasti monipuolisuuteen. Se, että Hukasta löytyy niin kuntosalit, Les Mills -tunnit, kehonhuoltotunnit, tennikset, sulkapallot kuin toiminnallista harjoitteluakin, on vaan ihan parasta. Oon alkanut panostaa yhä enemmän monipuoliseen treenaamiseen, mikä onnistuu täydellisesti Hukassa. Nuo mailapelit ei kiinnosta välttämättä kaikkia, mutta koska miekin oon pelannut tennistä nuorempana lähes kymmenen vuotta, hyödynnän enemmän kuin mielelläni mahdollisuutta käydä pelaamassa ilmaiseksi niin paljon kuin sielu sietää. Aikaisemmin käytiin läiskimässä palloa esimerkiksi Nallisportissa, mutta käyntejä oli aika harvakseltaan, koska jokaisella kerralla piti luonnollisesti maksaa kenttävuokra erikseen.

Esimerkiksi tämän syksyn aikana mie oon käynyt Hukassa lämpöjoogassa, tanssitunneilla, spinningissä (mutta vain kerran Mestari Hukka -leiman takia, ei oo lempilaji), pelaamassa sulkapalloa ja tennistä, BodyAttackissa ja BodyCombatissa, pilates- ja kehonhuoltotunneilla, toiminnallisen salin kuntopiireissä sekä kaikilla Grit-tunneilla. Ja kaikki saman katon alla niin, että tarvittaessa voi käydä saman päivän aikana tekemässä kahta ihan erilaista treeniä. Oon fani.


image

 2. KAHVILA 

Toinen lempparijuttu Hukassa on liikuntakeskuksen aulan kahvila. Ei sillä, että kovin usein ostelisin tuolta mitään, mutta kahvila tuo tosi kivan tunnelman aulaan ja luo hyvää fiilistä esimerkiksi kun Hukkaan astelee sisään; musiikki soi, pöydissä näkyy juttelevia ihmisiä kahvikuppien äärellä pelien jälkipuinneilla tai suunnittelemassa tulevaa treeniä. Tulee sellainen olo, että on tullut ajanviettopaikkaan eikä vain salille, tiiättekö? Mun mielestä salilla pitää ehdottomasti viihtyä ja siellä pitää olla hyvä olla, ei sinne muuten jaksa raahautua pimeinä pakkasiltoina, kun treenimotivaatio on hautautunut sohvannurkkaan viltin alle.

Hukka-kahvila tarjoaa jäsenille ilmaisen kahvin, minkä lisäksi hyllyistä löytyy mm. erilaisia palkkareita, salaatteja ja täytettyjä leipiä, urheilujuomia, proteiinipatukoita ja hedelmiä. Oon kerran testannut Hukan lounassetin ja nuo salaatit oli kyllä aika tosi jees.


image

 3. TILAT & LUKKARI 

No ne tilat. Kyllähän se motivoi, kun saa treenata hienossa ympäristössä. Niin kuin esittelyvideolla näkyikin, Hukassa on tosiaan kolme erilaista kuntosalitilaa (yksi jättikokoinen, naisten sali sekä toiminnallinen sali) ja kuusi ryhmäliikuntatilaa (kuvan Movement-sali, joogastudio, virtuaalituntitila, spinning-studio sekä kaksi tavallista salia).

Toki Hukan jäseniäkin on valtava määrä ja esimerkiksi ruuhka-aikaan isoinkin kuntosali täyttyy mukavasti, mutta mie en oikeastaan oo kokenut asiaa kovin häiritsevänä, sillä pystyn järjestämään treenit niin, etten painele just maanantaina kuudelta sinne kuntosalille vaan käyn pumppaamassa jalat vaikka keskipäivällä. Ryhmäliikuntatunneilla ei ainakaan viime aikoina ole ollut ahdistavan täyttä (paitsi ehkä suositussa joogassa, mutta eipä se niin haittaa jos kerran naapurin varpaat kutittelee omia kasvoja), mikä johtuu varmasti super laajasta jumppatarjonnasta. Hukan ryhmäliikuntalukkari näyttää tällä hetkellä tältä, ah parasta kun tunteja löytyy aamusta iltaan.


image

 4. KAMPANJAT JA SOME 

Kuten bloggaamisesta saattaa päätellä, mie rakastan kaikenlaista näpertelyä, värkkäämistä ja asioiden merkkaamista ylös. Siksi yksi Hukan parhaista puolista onkin (oikeasti) hauskat kampanjat, kuten tämän vuoden Mestarin treenipassi. Passin sai ilmaiseksi Hukan vastaanotosta, ja ideana on kokeilla kaikkia Hukan tarjoamia lajeja spinningistä kehonhuoltoon ja tenniksestä Les Mills -lajeihin. Lajikokeilusta saa leiman, joita kerryttämällä voi lunastaa itselleen erilaisia palkintoja. Homma on kehitelty ihan vaan jäsenten iloksi, ja vitsi meän tyttöporukalla on ainakin ollut huippua näitä erilaisia tunteja ja pelejä testaillessa! Palkinnot on hyviä (täydellä leimapassilla saa esimerkiksi bluetooth-kuulokkeet), mutta ainakin mulle projektin suola on ihan vaan uusien lajien kokeileminen ja sellainen hyväntuulinen tavoitteellisuus.

Lisäksi tykkään siitä, miten Hukassa on jatkuvasti jotain pientä kivaa treenaajille: jäsentapahtumia, ilmaistutustumista eli kaveripäiviä, Instagram-kilpailuja, maistiaisia, koulutuksia ja kilpailuja. En tiiä teistä muista, mutta mie oon myös kiinnittänyt huomiota Hukan sosiaaliseen mediaan ja nettisivuihin ja huomannut, että niiden laatu on oikeasti älyttömän hyvä. Tiedotus pelaa varsinkin Hukan Facebook-sivujen kautta ja tulee sellainen olo, että voi luottaa pysyvänsä ajan tasalla. Tuntimuutoksista ilmoitetaan, kampanjoista muistutellaan, aukioloajoista infotaan ja Hukka-jäsenyydestä tulee jotenkin sellainen kokonaisvaltainen juttu, jonka kautta mielenkiinto ja treenimotivaatio pysyy yllä.


image

 5. JÄSENKORTTI-EDUT 

Vaikka esimerkiksi -15 % alennus ei useinkaan ole paria euroa kummoisempi, mie oon aina silti ihan mielissään kaikista Hukan jäseneduista :D Oon aikaisemminkin kirjoittanut yrityksistä, joiden palveluista tai tuotteista saa Oulussa alennusta jäsenkortilla, mutta kerrataan vielä mun lempparit: Yuki Sushi, Tuba, Coffee House, R-Collection, Finnkino, 1bar, Salon K, The Body Shop, iHelp, Amarillo, Kuudes maku, Intersport, Keltainen aitta, Grill it!, Otto K ja Subway.

Joissain paikoissa Hukka-alennus on muuten isompi kuin esimerkiksi opiskelija-alennus, joten kannattaa aina tyrkytellä tuota korttia myyjälle, haha.


image

Sellaisia juttuja tuli ainakin näin ensimmäisenä mieleen!

Tällä hetkellä ja oikeastaan koko syksynä treenaaminen on kyllä maistunut. Mulla tuli viikon tauko tuolloin lokakuussa flunssan vuoksi, mutta muuten oon jaksanut käydä Hukassa tasaiseen tahtiin. Treenaaminen on antanut mulle tosi paljon voimaa ja auttanut stressinhallinnassa, ja parasta on varmasti ollut tyttöjen kanssa liikkuminen niin jumppatunneilla, kuntosalilla kuin sulkapallokentälläkin. Tämä on ehkä se paras vaihe: on jo jonkin aikaa treenannut tasaisesti, eli jokaisen jumpan jälkeen ei ole ihan jumissa, ja salille lähteminen on sellainen piriste eikä pakkopulla. Pitää koittaa pitää tätä vauhtia yllä varoen samalla treenaamasta liikaa innostuspäissään.

Katsotaan, saisinko viikonlopulle julkaistua vielä treenipäiväkirjatkin! Mulla oli ideana kirjoittaa sellainen realistinen päiväkirja, jossa lukisi niitä oikeita fiiliksiä ennen ja jälkeen jumpan - koska ainahan ei oo hulluna energiaa tai fiilistä vetää elämänsä paras treeni.

Mutta niistä mahdollisesti lisää sitten seuraavassa treenipostauksessa :)

image

6 kommenttia:

 1. hihii vaikuttaa niin hyvältä!! meiän salilla ryhmätunnit vissii vaa vähenee tai ainaki parhaat lähtee pois :< höh.

  ja hei oli kiva nähä sillo keskiviikkona! pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö onpa mälsää :( Mulla on nyt jotenki ryhmäliikuntakausi taas, alkusyksystä tuntu ettei malta tehdä muuta kuin salitreeniä ja nyt veri vetää jumppaan :D

   Niin oli!! Haha vähän yllätyin ku tuttu kasvo vieraassa ympäristössä <3

   Poista
 2. Niitä sydänsilmähymiöitä tähän nyt miljoona! Että kun omilla huudeillakin olis samanlainen mesta. Jos asuisin Oulussa, kävisin varmasti tuolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa ihana :D Jos tuut joskus Ouluun käymään niin tuu päivän tutustumiskäynnille!!

   Poista
 3. Näyttää ihan mahdottoman hienolta paikalta, vau! Harmi vaan että asun Varsinais-Suomessa, hahah, on vähän pitkä välimatka :D Tykkään kyllä ihan hurjana kaikista sun liikunta-aiheisista postauksistasi. Tulee aina itselle into mennä treenaamaan, kun sulla on jotenkin niin kiva ja positiivinen tyyli kirjoittaa treenijutuistasi(kin) :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kuulla, tulee heti tsemppi kirjoittaa näitä lisää kun tulee kommenttia niihin :) Kiitos siis älyttömän paljon !

   Poista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS