sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Helpoin ja herkullisin brownie-ohje

IMG_9837

Tein viikonloppuna yhden mussukan merkkipäivän kunniaksi supermakeita suklaaleivoksia ja ajattelin laittaa ohjeen jakoon - kun tuli nyt kerrankin leivottua! Edellisen kerran oon veivannut taikinaa puoli vuotta sitten omia synttäreitä varten, ja sitä ennen en edes muista. Resepti löytyi Kanelikaruselli-nimisestä blogista. Mun makuunhan tämä vaikutti oikein hyvältä versiolta yksinkertaisuutensa takia, haha. Inhoan pitkiä ohjeita, joissa on paljon käytettäviä ainesosia, ja tämä oli käytännössäkin tosi näppärä.

Tarvitset:

♥ 200 g voita ♥
♥ 200 g tummaa suklaata ♥
♥ 3 kananmunaa ♥
♥ 2 dl sokeria ♥
♥ 2 dl vehnäjauhoja
♥ ripaus suolaa ♥
♥ 130 g valkosuklaata ♥

Lisäksi yksi teelusikallinen vaniljasokeria, jos sattuu löytymään kaapeista! Mie itse käytin tummana suklaana ihan vaan Maraboun suklaalevyä ja valkosuklaan virkaa hoiti Pandan pienempi levy. Ja tiedoksi kaikille hoppuhousuille: noista suklaamääristä voi vähän joustaa, ainakin mie nappasin malttamattomana pari palaa kummastakin levystä ennen leipomista, eli ei ihan täyttynyt tuo 200 grammaa... Mutta, ohjeet kuuluvat näin:

1. Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa kattilassa. Kun seos on tasaista, siirrä kattila sivuun jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekä vehnäjauhot ja ripaus suolaa.
3. Paloittele valkosuklaa ja sekoita taikinan sekaan (voit jättää suklaan levyn mukaisiksi paloiksi tai puolittaa ne vielä pienemmiksi).
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
5. Paista uunissa 170 asteessa 15-25 minuuttia niin, että leivoksen pinta on rakoillut mutta taikina on sisältä vielä löysää.

Browniet saa tosiaan jäädä aika pehmeäksi ja melkeinpä raa'an oloisiksi sisältä. Mie taisin ottaa vuoan uunista 20 minuutin jälkeen kokeiltuani ensin cocktail-tikulla kypsyyttä (tikkuun saa jäädä taikinaa kiinni).

IMG_9841

Ekat maistiaiset piti tietenkin ottaa heti, ja oi olipa tuo aika nannaa lämpimänäkin. Vielä parempaa brownie taisi kuitenkin olla seuraavana päivänä, kun leivos oli vähän jäähtynyt yön aikana jääkaapissa. Mun mielestä näiden kanssa ei periaatteessa tarvinnut mitään jäätelöä tai muuta lisuketta - sen verran makeita oli - mutta varsinkin vastaleivotun ja lämpimän brownien kylkeen kelpaisi kyllä pyöräyttää sulamaan yksi pallo vaniljajäätelöä.

Pakko varoittaa, että nämä on sitten oikeasti aika makeita! Ei välttämättä pysty syömään kuin yhden palan kerralla. Ja nyt varmasti aika monet true sokerihiiret mutisee itsekseen "Challenge accepted..."

IMG_9832

14 kommenttia:

  1. hihi nam kiitos! tekis mieli kyllä kokeilla näitä ;-*

    VastaaPoista
  2. Namii!! Tälläsii kuvia ei sais katella herkkulakkoillessa ♥.♥ ihana idea pistää valkosuklaata taikinaan!
    Pakko äkkiä vinkata; challenge accepted on oikea muoto! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä!! Tein näitä äsken ja tuli kyllä ihan törkeen hyviä!

    VastaaPoista
  4. Mitähän mie oon taas tuossa kirjoittaessa aatellu :D

    VastaaPoista
  5. Ehottomasti kokeilet :) hei ei vissiin enää kauaa Suomeen??

    VastaaPoista
  6. JEE taas takaisin sorvin äärellä! Mun lempparibloggaaja on kyllä jääny aivan unholaan :-( Korjaan asian kommentoimalla monta asiaa:
    1. Sun browniet näyttää aivan överitörkeen makeelta! Myös sillai cool makeilta ;-) Testiin. Ehdottomasti!
    2. Saanko heittää sulle virtuaaliylävitosen kun en pääse näkee sua Oulun Zeppeliiniin??
    3. Tuli vaa mieleen kestääks sun koulu viis-5-viisi vuotta?
    4. ’’Emmä sun peppua tsiikannu. Katoin vaa noita sun merkkejä’’ :-D HEE loistava
    5. VOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ja taas uusia jänniä juttuja. Elän niin sun tapahtumien mukana, et itteeki jo jännittää.
    6. Hei kui siistii, mun teatterin salaattiannos näyttäs 92% varmuudella samalta kun. Tai no 95%. Nam nam nam!
    7. Jestas mikä kuuma misu kisu viilettäny Helsingissä. Kyllä on taas Helsinki muuttunu hetkellisesti astetta paremmaksi paikaksi haha ;-)
    8. Kuvasekamelsat on parhaita. Mitä enemmän kuvia sitä parempi! Tai et on tekstiki kyl parasta. Paha sanoa. Toivottavasti näistä kommenteista tajuaa jotain…
    9. Valkosuklaakinderi on aivan kingi! Onneks se on rantautunut Suomeen <3
    10. Ooot kiva!
    NYT HEIPPA!

    VastaaPoista
  7. Täällä yks sokerimonsteri kuittaa haasteen vastaan otetuksi :D

    VastaaPoista
  8. Huippu resepti! Tein eilen ja mussutan ties kuinka monetta palaa. :) Kiitos kun jaoit tämän!

    VastaaPoista
  9. Hahaa jee ole hyvä :)

    VastaaPoista
  10. Oi mikä ohje! Pakko melkeimpä testata :D Kerrohan et tuliko tästä siis pellillinen? monta palaa suunnilleen? Jos tämän tekis tuplana niin varmaan tulis aika kivasti useammalle kymmenelle henkilölle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuu pellillistä! Mulla on ollut sellainen peltiä paljon pienempi suorakulmion muotoinen vuoka johon laitan :) Kannattaa ehdottomasti tehdä vähintään kaksi satsia!

      Poista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS