sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Neljän tähden illallinen

IMG_4411

Moikka ja hyvää sunnuntaipäivää :) Me ollaan tyttöjen kanssa pidetty täällä Oulussa Neljän tähden illallinen -kierrosta, jonka aikana jokainen kokkaa omalla vuorollaan muille pienen illallisen kotonaan. Eilen oli minun kerta, ja päätin jakaa kuvia ja ruokajuttuja tänne teillekin!

Me ollaan sovittu, että illalliselle voi tehdä pääruoan lisäksi alku- tai jälkiruoan, mutta mie halusin vähän kumpaakin. Eli suunnilleen kolmen lajin illallinen oli kyseessä! Alkuruoaksi halusin jotain avokadoa sisältävää, ja meinasin alunperin tehdä pekoniin käärittyjä puolitettuja avokadoja vuohenjuustotäytteellä. Mie muutin kuitenkin mieleni ja vaihdoin ihan vähän ainesosia - listalle päätyikin siis patonkia avokado-vuohenjuusto-levitteellä.

 

IMG_4343IMG_4361IMG_4367

Tuohon levitteeseen tuli kaksi kypsää avokadoa, vuohenjuustoa, limeä, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Vuohenjuuston olisi ehkä pitänyt olla sellaista tuorejuustomaista versiota, mutta olin pihi ja ostin perus pötkön - ja hyvältä maistui, vaikka oli vieläpä halpaa Rainbow-merkkistä! Levite tehdään ihan vaan muussaamalla avokado ja vuohenjuusto ja sekoittamalla ne lime-mehun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Oliiviöljyllä tahnasta saa notkeampaa, mutta mun mielestä pieni kokkareisuus oli vain hyvä juttu! Levitteen kaveriksi paistoin pari patonkia.

Pääruokana mulla oli kanaa savujuustokastikkeessa, hunajassa paistettua halloum-juustoa sekä salaattia.

 

IMG_4387

Salaattiin tuli valmis Napolitana-salaattisekoitus, jossa on babypinaattia, rucolaa, mizunaa sekä punajuurikkaanlehtiä. Salaattipohjaan lisäilin miniluumutomaatteja ja vesimelonia - vitsi oli muuten hyvää, vähän raikkaampaa kuin viinirypäle, jota mie yleensä laitan salaattiin tuomaan makeutta. Tuli ikävä Helsingin Teatterin salaatteja :)

Mun uusi lemppari on myös tuo hunaja-halloumi! Hullun hyvää ja helppo tehdä; juusto siivuiksi ja pannulle öljyn sekä hunajan sekaan paistumaan. Aluksi juusto pehmenee, mutta jos paistelee pidemmän aikaa, se vähän niin kuin kuivuu ja muuttuu kovaksi ja kullanruskeaksi.

 

IMG_4450

Salaatin kanssa tarjoilin kannaa! Päätin kokeilla tuota Valion Crea-sarjaa, ja ainakin Kippari-juusto oli tosi hyvää. Kermaisen suolainen ja ihan kunnolla savuisa maku.

Jälkiruokana mulla oli vastapaistettuja croissantteja makeina versioina. Täytteeksi tuli reilusti suklaakastiketta, kylmää ja paksua kermavaahtoa ja banaanisiivuja.

 

IMG_4422

Vähän outo jälkiruoka, tiiän, mutta oli vaikea lähteä inspiroimaan mitään ilman minkäänlaisia vatkaimia tai vuokia. Mutta ei se haittaa, jätetään leipominen paremmille leipureille :D

 

ane3-horz-vert

Päätin nyt kerrankin laittaa vähän kuvaa mun kämpästä, kun sitä on joskus kovasti toivottu. Parempia kuvia joskus toiste! Piti muutenkin siirtyä järjestelmäkamerasta iPadiin, kun alkoi tulla hämärää ja järkkärillä kuvaaminen kesti vähän kauemmin. Tytöt tuli siinä kuuden jälkeen mun luo ja aloimma syömähän saman tien.

Oi oli kyllä ihana ilta, minun pupet ja höntsäilyä. Pitäisi taas koittaa järjestää enemmän aikaa tyttöjen kanssa hengailuun. Haha niin joo, mehän päädyttiin pelaamaan pantomiimia ja henkilöarvoitusleikkejäkin... Nyt haluttaisi koko ajan miimata leffojen nimiä jollekin! Vielä on yksi illallinen jäljellä, saa nähdä mitä hippaa siellä leikitään.

Mutta jees, sellainen illallinen! Olisko teille maistunut? >:)

 

18 kommenttia:

  1. Sanoithan tahallasi "inspiroimaan", sanoithan? :D En kestä kun ihmiset sekoittaa sen ja improvisoinnin...! Se tais olla nyt Putouksessakin läppänä. :D

    Ihana postaus ja herkullisia ruokia, täytyy tehdä tuota levitettä itsekin! :)

    VastaaPoista
  2. haha ihana ranskalaistyylinen jälkkäri ;D vaikka täällä se on kuulema croisantin "raiskaamista" jos jotain täytteitä meinaa sisään tunkea ;D pitää ehkä kokeilla tommosta jälkkäriversiota seuraavalla illallisella ja vähän järkyttää kavereita ;) iksu sinnuu sita, toivottavasti nähdään kesällä:)<3

    VastaaPoista
  3. Hahaa totta kai :) Miten ne edes voi sekoittaa!

    Oi kiitos, ja joo kannattaa jos yhtään tykkää avokadosta tai vuohenjuustosta! Next level olis mulle varmaan itse tehty guacamole, seki pitäis kokeilla tässä joskus :)

    VastaaPoista
  4. :D mun leipä oli ainaki aika raiskattu, laitoin siihen niin paljon suklaakastiketta ku vaan mahtu haha. Hei varmasti, pakko nähä! Ihan liian kauan viimeisestä kerrasta ja mie haluan kuulla kaiken reissusta <3

    VastaaPoista
  5. Ihanaa ruokaa ja ihana koti sulla! Sun kirjotusta kiva lukia. Täydellistä <3

    VastaaPoista
  6. no namm herkulta kuulostaa! varsinki alkuruoka ois kyllä ollu nii mun makuu :) täälläki voisin tommosta kokeilla kyllä mutta viimestää suomessa sitte ku tuun juhannuksen jälkee. hihi ihanaa sunnuntain jatkoa <3

    VastaaPoista
  7. Haha voi ei, tällaisten postausten lukeminen saa aina miettimään, pitäisikö itsekin opetella kokkaamaan jotain muuta kuin pastaa ja pikanuudeleita :P Herkulliselta näyttää! Slurps!

    VastaaPoista
  8. Ihana Minna-Mari! Kiitos paljon kehuista :)

    VastaaPoista
  9. Ai sie oot vielä niin kauan siellä :) No joo ei täällä kyllä tähän aikaan vuodesta vielä kannattais ollakaan! Haha.
    Samoin pikkuiselle <3

    VastaaPoista
  10. :D no ei tässäkään hirveästi tarvinnut osata mitään! Jos olis ollu jotaki jauhoja sisältävää niin varmasti olisin onnistunu pilaamaan tai polttamaan asioita... Ja hei kiitos kommentista :)

    VastaaPoista
  11. uiui nam miten hyvännäköstä !!! :-D taidankin mennä etsimään jääkaapista jotain syötävää.....

    VastaaPoista
  12. JEstas tota jälkkäriä....... <3_<3

    VastaaPoista
  13. Näyttää hyvältä. Teitkö croisantit itse vai oliko ne valmiita? Oliko se täyte sisällä vai siinä päällä? :)

    VastaaPoista
  14. Pakkasesta croissantit uuniin :) Sisällä oli! Tai ainaki puolittain, eihän siinä päällä ehkä pysyis mikään ilman halkaisua :D

    VastaaPoista
  15. Jestas sinnuu! <3

    VastaaPoista
  16. Sulle kyllä kokkaisin kaunokainen!!

    VastaaPoista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS