maanantai 21. toukokuuta 2012

Pääsykoereissun ekat päivät


Moikka kaikille nassukoille ja aurinkoista maanantaita!

Päätin päivitellä vähän kuulumisia, nyt kun ekat pääsykokeet on ohi ja on luppoaikaa. Lähdin eilen illalla blogikirppiksen jälkeen Rovaniemeltä junalla kohti Oulua, ja vihdoinkin sitä oikeasti alkoi tajuamaan, että h-hetki alkaa olla lähellä! Luin oikeastaan koko matkan, kertailin kielioppijuttuja ja luin esseekirjasta viimeisen luvun. Viime vuonna junassa oli pääsykoetta edeltävänä päivänä muitakin viime hetken hermoilijoita, mutta nyt en nähnyt kenenkään muun matkustajan käsissä Käyttökielioppi-kirjaa. Mietin kyllä koko ajan, onkohan siellä vaunussa joku muukin suomen kielen kokeeseen osallistuva, joka seuraa mun kertailuja vaivihkaa. Matka meni kyllä tosi nopeasti, niin kuin aina, jos toivoo ajan kuluvan mahdollisimman hitaasti - olin päättänyt, että viimeiset pänttäykset tapahtuu junassa, jonka jälkeen en ala enää sekoittamaan päätä enempää.

Oulussa oli ihanan raikas ja sateinen ilma, joten päätin bussin sijaan ottaa taxin mun kaverin Katrin luo. Oli kivaa kun oli vertaistukea, Katrikin nimittäin haki samalle suomen kielen linjalle ja pohdittiinkin osallistujarooleja sun muuta hauskaa nukkumaanmenoon asti, haha.

Tänään eli maanantaina herättiin seitsemän jälkeen. Ihme, nukuin ihan hyvin eikä aamullakaan jännittänyt läheskään yhtä paljon kuin viime vuonna (silloin meinasin oksentaa hotelliaamiaiset kokeen alkua odotellessa....). Suomen kielen koe alkoi yhdeksältä, ja huh saliin astuessa tuli kyllä jo vähän perhosia mahaan. Kaikki muut näytti niin fiksuilta ja tietäväisiltä, aattelin etten mitenkään pääse sisälle. Koe oli kuitenkin onneksi joten kuten helppo, tai siis ei helppo mutta sellainen, jonka jälkeen ei tehnyt mieli juosta junan alle. Esseeseen sain ihan laajan vastauksen, kysymys oli "Miksi joidenkin mielestä suomen kieli on rappiolla?" ("No ku rappiolla on hyvä olla!!1"). Kielioppitehtävissä tein aika varmasti pari mokaa, mutta niille nyt ei enää voi mitään. On vaan niin ärsyttävää kun tietää jonkun asian muttei osaa soveltaa sitä tehtävään, jää niin häiritseen! Paljon ärsyttävämpää kuin jos ei rehellisesti vaan tiedä vastausta.

Kokeen jälkeen käveltiin aurinkoisen Oulun läpi poiketen välillä Subiin salaateille. Nyt oon viimeisen kuvan mukaan lentokentällä Tupla King Sizen kanssa, ja kohta pitäisi lähteä Helsinkiin. Vähän kyllä vetämätön olo, tai ei oo sellainen hullu into päästä sinne. Fiilis johtuu varmaan siitä, että sitä antoi kaikkensa pääsykokeissa ja nyt on henkisesti jotenkin väsynyt olo. Ja allergialääkkeet taas tekee fyysisen väsymyksen - pitää ens yönä nukkua hyvin, niin huomenna jaksaa ensinnäkin Helsingin yliopiston pääsykokeet ja sen jälkeen some serious shopping. Niin ja Senjan kanssa lounaalle, ihanaa.

Voi ei, toivottavasti ei tuu paha olo eikä korviin satu kovin paljoa. En oikein tykkää lentämisestä, pienenä mulla oli niin järkyttävät pahoinvoinnit ja korvakivut, että inhoan vieläkin lentokoneen hajua (huomaa, miten paljon hajujen varaan jää muistoja, vaikka hajuaistia ei tuukaan pidettyä kovin tärkeänä aistina). Onneksi kaikki oireet on vanhemmuuteen helpottunu, ja hei, onhan nykyään nettikin koneessa! Datailen seuraavaksi siellä, heipa <3

20 kommenttia:

 1. Bongasin sut tänään Oulussa siinä kirkon lähellä! Olit ylittämässä suojatietä ja ite olin autolla liikenteessä, ois niin tehny mieli töötätä, mutta jätin kuitenkin äänimerkit käyttämmättä. Jännää yhtäkkiä nähä tutun näkönen ihminen jossain ja sitte tajuta, että sillä toisella ei oo mitään käsitystä mun olemassaolosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja onnea niihin tuleviin pääsykokeisiin!

   Poista
  2. Hahaa hullua! Ja tiiän tunteen, sama homma esim. kaikkien Indiedayssin bloggaajien suhteen :D Mutta kiitti vielä!

   Poista
  3. Ps huh onneksi et töötänny, säikähdän sitä aina ihan hulluna!! Hätkähdän niinku joku apina ajovaloissa haha

   Poista
 2. Koska mulla on ehkä maailman huonoin muisti tietyissä asioissa, en tietenkään muista, että miten tänne sun blogiin eksyin. Kuitenkin, vaikken sitä muistakaan, olen todella tyytyväinen että päädyin lukemaan tätä blogia! Vaikutat aivan ihanalta persoonalta, todella sympaattiselta ja elämäniloiselta mutta kuljet kuitenkin jalat maassa.

  Pidän blogeista, missä on paljon tekstiä ja kuvia, teksti kuitenkin pääosassa. Sen tekstin täytyy kuitenkin olla selkeää ja luettavaa, ja sulta sellaista tulee. Kirjoitat mielenkiintoisesti, positiivisella tavalla.

  Todella paljon tsemppiä sulle niihin Helsingin yliopiston pääsykokeisiin, toivottavasti pääset jonnekin opiskelemaan! :) Ihan tälleen mielenkiinnosta on pakko kysyä, että äidinkielestä kiinnostuneita ja niitä opiskelevia pidetään melko pilkunnussijoina, niin kiinnitätkö sä kamalasti huomiota esimerkiks kommentteihin mitä saat ja korjaat niistä mielesäs kaikki mahdolliset virheet ja muut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman isoimmat halit sulle, kiitos kun vaivauduit lähettään noin pitkän viestin :) Tuli tosi hyvä mieli! Mahtavaa että oon ainakin sun kohdalla onnistunu tän blogin suhteen.

   Haha kirjoitan itekki esim. Facebookissa ihan paskaa kieltä, ainoa missä kiinnitän huomiota kaikkiin virheisiin on joku "julkaistu" teksti. Kommentit saa olla kirjoitettu vaikka kokonaanm ilman isoja alkukirjaimia ja pilkkuja, mutta kyllä mie esim. blogipostauksissa toivon että ne on kirjoitettu oikein. Murre ja sanan lyhennykset (esim "pitäny" eikä "pitänyt") on ihan ok, mutta joka ja mikä -sanojen sekoittaminen relatiivipronomineina häiritsee joskus :D

   Poista
 3. Hyvin ne menee Sita, peukut on täälläki pystyssä! Hakkaat ne kaikki kuitenki 6-0. Vähintään! :)) xx

  VastaaPoista
 4. Mullahan jäi se blogikirppis väliin kun olin sen päivän päivystyksessä. Tänään tulin sitten vasta rolloon! Eiköhän me saateta törmätä? Oon reilun viikon täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho raukka sie! Ei luultavasti törmätä ku oon Helsingissä ja Turussa kuun loppuun asti :/

   Poista
 5. Tervetuloa vaan tänne Helsinkiin, ainakin säät sallii sua tän viikon! Ja vielä paaaaljon onnea pääsykokeisiin :---)

  VastaaPoista
 6. Sä oot valmistautunu niin hyvin että turhaan stressaat :) Olin tulossa toivottamaan onnea, mutta toisaalta toivottaisin sitä vaan jos onnistumisesta ei olisi takeita, joten tsemppiä sitten vaikka ;) Tsemppiä että ruuat pysyy sisällä, kulkuneuvot on ajoissa, "kanssakilpailijat" näyttää tietämättömiltä, koe on juuri niistä asioista jotka hallitset parhaiten ja että teet shoppailureissulla maailman parhaita ostoksia! Sä rokkaat!

  VastaaPoista

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS